Продължение на Обзор 2023, чиято първа част можете да

...
  Продължение на Обзор 2023, чиято първа част можете да
Коментари Харесай

Обзор 2023. Част II

  Продължение на Обзор 2023, чиято първа част можете да прочетете ТУК   ↓↓↓↓  

...

Стигнахме до пролетта на изтичащата 2023 година Ако не сте прочели Част I на този преглед и не смятате да го вършиме, то би трябвало да се чувствате предизвестени, че оптимизмът не е главното в порцията, а е по-скоро гарнитура. Все пак… помните каква беше годината, нали?

Да продължим.

Стигнахме до

Април  

И тогава обществото гръмна. Чеченеца, Куката, Емили и гаврата с момчето. Отвратителна сцена. Не стана ясно единствено за какво проверяващи, прокурори и общество по този начин строго наказаха за унижението и държаха седмици провинилите се в ареста, а дилъри, крадци и насилници излизаха от арестите след дни или часове. Съвсем не е за занемаряване случката, само че и дилърите, биячите, крадците и насилниците също не са от филхармонията, нито са продавачи на захарен памук, нали? 

Тогава имахме това: 

Емили, Куката и Чеченеца са с непрекъсната мярка и са в килията, тъй като унижиха момче със специфични потребности. Митьо Очите е пуснат под гаранция. 

За едни други… да не отваряме дума – тях надали въобще ще ги проверяват. Повечето от тях ще се кълнат да съблюдават Конституцията и да работят в интерес на българския народ. После ще се смеят.

Някои ще се смеят и до момента в който се кълнат. 

Малко преди случката с Емили, Куката и Чеченеца следващата (подчертавам: ПОРЕДНАТА) жена беше убита от ревностен, недовършен недорасляк с дълго досие, цялостно с принуждение над дами и закани (ще го намериш малко по-надолу в текста), който е бил пускан, пускан, пускан, до момента в който най-после е умъртвил. 

Междувременно, другите вести за домашно принуждение все по този начин изобилстват от мнения вид „ сама си е отговорна “, „ ку*ва “, „ по този начин ѝ се пада “ и така нататък По същото време новините за Лена Бориславова бяха цялостни с мнения на чичовци, които желаят обществено да се гаврят с нея. Същите обаче желаят смъртно наказване за килъра на Криси, който я простреля и остави в багажника. После се трансферират на новините за домашно принуждение и сипят: „ ку*ва “ по адрес на към момента живите жертви на принуждение. И не виждат проблем в това. Иначе българинът е хем интелигентен, хем с огромно сърце.


А путин направи по този начин, че НАТО освен не се сви до границите си отпреди 1997 година, както искаше, ами и се разшири. Финландия влезе в НАТО, Лапландия – родината на Дядо Коледа – бидейки във Финландия, стана НАТОвска земя, а шейната на Добрия Старец… 

… ами…



На фона на ширещата се експанзия в Народното събрание, където руZZофили и псевдопатриоти популяризираха насилието като единствен инструмент за справяне с проблемите, обществото попиваше от ден на ден от тях и ги имитираше. 

34-годишния Калоян Каймакчийски умъртви Кристина Благоева…

 



Пролетта на 2023 година ни донесе и нов резултат от изборите, само че това бе едвам началото, тъй като безкрайното мотаене последва…



Дойде май месец.

Май

Май месец пристигна с оня „ девети “ – вторият „ огромен “ девети за комунистите, след девети септември.

9 май за целия свят е Ден на Европа, за родните комунисти е нещо напълно друго. 

Те принудително не помнят, че Втората международна е стартирана от Хитлер и Сталин дружно – в съдружничество, по другарски. След Рибентроп-Молотов. Насила не помнят и за офицерите на Вермахта, които са ходили по съветските военни паради преди интервенция Барбароса. Насила не помнят за руското нахлуване над Полша 1939 година, както и за Зимната война против Финландия. 

...

Малко преди „ шествието “ на Безмозъчния полк за 9 май някакви патриотични интернационалисти, марксисти с американски маратонки и родолюбци, кланящи се на непознати монументи, се заеха ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ да лъснат МОЧА. 

Понеже било част от историята. 

То и турското иго е част; и нацисткото съучастие; както и доста други „ елементи от историята “ имаме, за които младежите с американските маратонки, уповавам се, няма да изискат монументи.

...

Вандали, последователи на „ Възраждане “, нападнаха европейския дом в София. Задържани нямаше. Само горди вандали, който до през вчерашния ден бяха викали, че не би трябвало да се цапа МОЧА, тъй като е вандалщина. Те не виждат иронията в това. Някои от тях не могат да напишат „ подигравка “.

...

И Гела издъни опитите да имаме най-сетне постоянно държавно управление посред море от рецесии. В последния миг даде „ оръжие “ на избрани медии да разхвърлят кафяво и да насъскат хората едни против други, което да се употребява комфортно от партиите и президента. 

Малко по-късно – преди локалните избори – това щеше да бъде повторено, само че с други играчи и ма-а-алко по-различен сюжет – тогава използваха „ отчет “ на ДАНС, че можело един зам.-министър май „ да пипа машините “ – не се знаело, но едно неприятно възприятие оставало, а… 

 

...

Руснаците очевидно са решили да отворят нов бизнес у нас – звукозаписен. Въпросът е дали ще върнат и „ Мелодия на годината “ и „ Златен Орфей “…
Кандидати за популярност – бол. 

Логото на новата звукозаписна компания ще е длъжностен гълъб на мира, държащ провален мандат в човката, на червен декор с дребен зелен чорап в долния ляв ъгъл.



Русофилите пуснаха и още една опорка и тя беше – да се ненавижда Георги Господинов и романа му, който одеве беше спечелил влиятелната международна премия „ Букър “ (!!!). 

Няма да приказвам за това, че в Румъния затвориха съветския си „ културен център “, поради пропагандата и лъжите, които ръси, а тук го охраняваха с полиция все едно е парламент (а може и да е…).

Отне ми малко време да схвана за какво е тази ненавист и най-сетне разбрах – Господинов се снимал на митинг с украинското знаме и обществено е заявявал поддръжката си за Украйна. 

...

А юни ни донесе Деня на детето

Юни

Точно на Деня на детето, дребният Цончо наплю другарче. 

Заснети са депутати от „ Възраждане “, като от тях се откроява Цончо Ганев. Той се ускорява към своите сътрудници и ги заплюва.

След това депутатите си викат един на различен и се приканват за пердах с изрази като „ К’во се криете, ела, бе! “.

Класа…

С какви думи можеш да разкажеш на някой, че има една земя, в която тези, които не са имали право да пътуват и са били стреляни в тил на границата, през днешния ден пишат статуси, излежавайки се на плажовете в Гърция и Италия, какъв брой по-добре се е живеело преди? 

Ама „ Безплатното обучение “!!!...  Изключително нефелен рефрен. Образование, което е лъгало и отново ще се опита да лъже, че руснаците са ни „ освободили “ от турското иго, а не са пристигнали да завземат нови територии с все населението; обучение, което не помни да спомене, че сме им платили за това със златото си.

Е, да – по-добре е било от „ безплатното обучение “ в Съюз на съветските социалистически републики, където – на доста места – децата са учили, че Ленин е изобретил писмеността. 

„ Безплатното опазване на здравето “ беше същото като „ безплатното обучение “. Не дай Боже да се разболееш… със знанията и уменията на „ гратис образованите “ лекари, влезнали в института по реда на дебелината на връзките, които са имали по партийна линия. Ако знаете какъв брой тогавашни деца през днешния ден са възрастни с хронични болести…

„ Всички ходехме на море “? Да, след 7-часово пътешестване в Ладата или Москвича през нощта, тъй като руската бракма прегрява денем на жегата. В едни и същи вмирисани бунгала, ядяхме буламачи на смени като в казарма; и, в случай че се случеше да има „ задгранична група туристи “ (обикновено руска), трябваше да ги изчакаш те да се наядат, пък каквото е останало след това – за теб. 

...

Месец по-рано викалите „ фашисти “ във връзка, че желали да им махат МОЧА, надраскаха с нацистки знаци бирария, която отхвърли да обслужи техни „ съратници “. А тя отхвърли да ги обслужи, тъй като малко преди този момент да дърпали флагове и крещели, че единствено българското би трябвало да се вее (това са хората, които на всяко събиране веят съветско знаме…). 

А знамената, които бяха дърпали, се оказаха на футболни тимове – на Ливърпул и на Челси. 

Същите, дето викат „ нацисти “ с пяна на уста по адрес на всеки, който не харесват. Копейкин, дето не се спря да назовава украинците „ фашисти “, по модела на спуснатите му опорки. Неговите орки пишат Jude и поставят Звездата на Давид по магазините на хората, които не харесват. 

Опитват се да плашат, да се вършат на страшни. Но по какъв начин? Като имитират лумпените на Хитлер от Нацистка Германия. По-специално – 1938 година, когато обикалят и драскат по магазините на евреите, след това им чупят витрините, след това палят синагоги, а най-после отвличат хора. Kristallnacht. 


Имахме и това:

Сега си представете: щом индивидът, на който в устата му е единствено „ посолството, та посолството “, а в това време той е, който върви в посолството…

… като заприказва за „ национални предатели “, какво ли в действителност има поради. 

Личният опит е страшна работа. Личната гузна съвест – също. Крадците подозират всички, че желаят да ги оберат. Лъжците подозират всекиго в неистина.


А помните ли когато властта заподозря, че един „ брат Галев “ може да е влезнал в България… мъртъв?

И тогава Министерство на вътрешните работи трябваше да проверява Министерство на вътрешните работи дали Министерство на вътрешните работи е знаело, че „ брат Галев “ е бил в България…???? 

Но другояче има хора, които се ВЪЗМУЩАВАТ, че на един запис  (от DJ Руди Гела) едни хора приказват за това, че би трябвало службите да се изринат и хората там да се сменят с работещи за България. 

...

И посред цялата картинка в България, какво решение родиха рецесиите? Социални политики? Не. Реформи за привличане на вложения? Не. Подобряване на сигурността и защитата на фона на войната? Не. 

Решихме да вдигнем пилон…

Кой сподели: „ за отклонение на вниманието и помпане на патриотарско его? “ А-ми! Най-вероятно е било от чисти подбуди. Вижте в Централна Азия какъв брой диктату… страни си подвигат пилони, до момента в който популацията им страда? От положително е, не е пропаганда…

А и това, че един от вдигачите е остарял познайник, подозиран за отклонение на средства, е нищо работа. Има си Неправителствени организации индивидът, но патриотично, не кво да е. 

И това, че постоянно банкрутиралото БДЖ направи „ подаяние “ от нашите пари, дето все го спасяваме с тях, също е нищо работа. 

Нали знаете приказката за рецесията на междинната възраст и на какво викат penis extension? Който може да си го разреши, си купува скъпа спортна кола без покрив и компенсира за омекналата… горделивост. Толкова ли ни е омекнала националната горделивост, че се постанова с подобен extension да я помпаме? Поне положителната вест е, че очевидно не сме небогати, щом можем толкоз пари за един стълб да дадем. 


Но един „ родолюбец “ и патрон на знамена отхвърли да изслуша химна на България при встъпване в служба на новото държавно управление. Фръцна се и си отиде. 

...

А през същото това лято, същият този юни имахме и… по какъв начин да го кажем? С една дума, Пригожин. 

И циркът беше цялостен, дори един съветски танк заседна на входа точно на цирк. В Петербург. 

„ Пригожин е популярен “ стана „ Пригожин е изменник “, а най-после стана „ Пригожин е популярен и ще превземе Украйна, но от Беларус “. Дали виждат проблем в това, че по този начин си сменят мнението? Едва ли.

После се сетиха да кажат, че всичко е режисура за комплициране на врага, но и това не им се получи, тъй като Пригожин немного по-късно последва доста други инцидентно починали близки до режима.

Падна му самолетът. Но за тава – след това. 

И едно изложение на едно събитие, което е задоволително за цялата му кариера и създание. 

„ Той назова ръководещите " неофашисти " и отхвърли " Възраждане " да са такива. 

" На процедура следим реституция на неофашизма и фашизъм във всичките му форми: възбрана на партии (няма неразрешени партии, безусловно, нито една), възбрана на медии (отново – няма неразрешени медии, даже съветската агитация се лее от народен ефир, а той персонално цялостни YouTube със съдържание), тотализтаризъм, тирания и една-единствена позиция (докато се лее и изяснява гледната си точка, се оплаква, че не му дават да си каже гледната точка… това към този момент граничи с болест).

Има опити да бъдат изхвърлени публицисти от БНР (той изхвърли журналистка от Българска национална телевизия от пресконференция), тъй като споделят другата позиция (мхм…). Живеем в една фашизираща се страна (за това е прав! И съгласно мен отговорен за това е самият копейкин). Това не е нещо, което би трябвало да бъде подценявано (отново е прав!). Украинците направиха тази неточност и заплащат с цената на стотици хиляди жертви (чутовна нелепост!). “

...

Помните ли началото на идната акция – за идващите (О, Боже, следващите!) избори?

Този път бяха за кметове. 

Васил Терзиев и ДС-миналото на родата му.

Ако знаехме тогава кой тъкмо би трябвало да пристигна, че да бъде бутнат МОЧА…

С това слагаме завършек на Част II.
Ако още не ви е пристигнало допълнително и желаете да продължите да си „ спомняте “,
може да потърсите Част III на следващия ден. Пак тук. А за който желае, напомняне, че Част I е тук, на този линк ↓

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР